Skip to main content

Jobbar du med content och vill effektivisera ditt arbete med AI? 2023 var ett blomstrande år i teknikutvecklingen, men nu gäller det att kapitalisera och ta vara på det! Här kommer 8 tips på AI-verktyg och funktioner som du bör börja använda i din innehållsproduktion.

AI för bild

1. Generera nytt innehåll

Saknar du bild eller video i ditt skapande? Då ska du vända dig till de olika verktygen som hjälper dig att skapa sprillans nytt innehåll.

Exempel på verktyg:

Bild på glass skapad med AI-verktyget DALL-E.

2. Redigera bilder

Är din bild i fel storlek? Önskar du att det fanns mer information i den? Eller att du kunde trolla bort eller addera element? Här finns också bra AI-verktyg att tillämpa.

Exempel på verktyg:

3. Skapa ett helt nytt varumärke

Är du i startgroparna för att skapa ett nytt varumärke? Då kan AI hjälpa dig med allt från logotyp till att sätta hela din grafiska profil.

Exempel på verktyg:

Namelix

4. Formatanpassa innehåll

Vill du anpassa ditt innehåll till flera olika format? Även här kan AI assistera.

Exempel på verktyg:

Webinar: Hur AI kan användas inom digital marknadsföring

I detta webinar går vi igenom hur vi kan använda AI-verktyget ChatGPT och relaterade tjänster för att effektivisera vår vardag.

AI för video och ljud

5. Videoredigering

Automatisk klippning? Färgkorrigering? Ljudförbättring? Det bubblar av AI-verktyg som förenklar det tråkiga och tidskrävande arbetet med video, som gör att du kan lägga ditt fokus på att krydda det istället.

Exempel på verktyg:

6. Transkribering på olika språk

Från ljud till text på sekunder? Här kan AI hjälpa dig! Perfekt för captions/subtitles. Eller bara för mötesanteckningar för den delen.

Exempel på verktyg:

7. Från text till ljud

Text-to-speech är ännu ett exempel där AI assisterar dig på loppet av sekunder.

Exempel på verktyg:

AI för video och ljud

8. AI-baserade skrivassistenter

Idétorka? Eller skrivkramp? Låt AI hjälpa dig med att hitta nytt innehåll såväl som att skriva det och korrekturläsa. Här finns många verktyg att välja bland, inte minst vår gode vän ChatGPT.

Exempel på verktyg:

Canva Magic Write.

Kim Westervind

DIGITAL ANALYTIKER

Kim är digital analytiker och utbildar i Google Tag Manager på flera yrkeshögskolor. Hon har även gästat Google Digitalakademin på ämnet analys.