INNEHÅLL

Content Marketing

Skapa innehåll som presterar & engagerar

Få saker är så kraftfulla som riktigt bra och pricksäkert innehåll. Men olika typer av innehåll behöver paketeras på olika sätt för att lyckas i olika kanaler. Det är här Maia kommer in i bilden.

Vi har erfarenhet av hela spektrat – från analys och strategi till kreativt contentskapande. Vi hjälper er maximera förutsättningarna för era kanaler och guidar er till vilket innehåll som kommer prestera bäst. Tillsammans med er expertis av er produkt eller tjänst och vår kunskap inom content når vi resultat!

Psst! Visste du att vi sökmotoroptimerar allt innehåll vi producerar för webb? Du läste rätt. Våra copywriters är sylvassa inom SEO.

Få offert

Varför arbeta med oss?

 • Ingen bindningstid
 • Certifierade specialister
 • Datadrivet arbetssätt
 • Vi är proaktiva
 • Nöjda kunder

Vår process?

 • Nulägesanalys
 • Säkerställa optimal kontostruktur
 • Löpande optimering
 • Analys & Rapportering

Vårt löfte

 • Personlig service
 • Transparens
 • Utbildar dig som kravställare
 • Fokus på resultat
Flexibilitet

Varken bindningstid eller inlåsningseffekt.

Om ni har egna konton i content-verktyg såsom Figma eller Canva så skapar vi gärna innehållet direkt i systemet. Det innebär att du när som helst kan byta leverantör men behålla alla filer från scratch.

Därtill har Maia ingen bindningstid, vi har endast en uppsägningstid på 30 dagar. Behöver du avsluta engagemanget med Content Marketing ska det gå smärtfritt. I en digital värld behöver du som beställare kunna skifta fokus snabbt, det vill vi främja.

Expertis

Vi utbildar framtidens
Content-experter.

Maia utbildar på några av Sveriges främsta skolor för digital marknadsföring. Vi älskar att dela kunskap och att föreläsa kräver att vi ligger i absoluta framkant samtidigt som vi behöver vara extremt pedagogiska. Något som översätts direkt tillbaka in i våra kunduppdrag.

Medieinstitutet
Berghs School of Communication logo
Effektivitet

Hjulet behöver bara uppfinnas en gång.

När vi arbetar med innehållskapande för våra kunder så har våra specialister ett visst antal timmar dedikerat till varje kund. Då är det viktigt att vi är effektiva.

Därför börjar vi alltid med att skapa återkommande mallar och riktlinjer för att fler timmar ska gå till faktiskt kreativt skapande, optimering och analys. Det som driver tillväxt.

FAQ

Vanliga frågor

Hur fungerar Content Marketing?

Content Marketing syftar till processen att producera, publicera och marknadsföra innehåll för att fånga uppmärksamheten av sin målgrupp och nya kunder. Detta kan både vara organiskt och köpt, och i både text, video eller bilformat i olika kanaler.

Kan Maia hjälpa till med copywriting?

Absolut, vi kan hjälpa till med både textinnehåll för olika syften i Content Marketing strategin. Om det så är native artiklar, produkttexter, blogginlägg, microcopy – you name it! Våra copywriters är dessutom utbildade inom SEO, och har alltid med sig ett SEO-perspektiv i innehållet som skapas för webb.

Kan Maia ta fram kreativ (bild/rörligt)?

Vi på Maia har möjlighet att ta fram kreativt innehåll med vissa avgränsningar. Vi är som vassast i att maximera nyttan av kreativt innehåll digitalt och vara med i kravställningen av den kreativa framtagningen. Så om det är större kreativa concept som ni önskar få hjälp med så rekommenderar vi att en reklambyrå gör jobbet, och att vi är med i processen som ett bollplank!

Hur tar Maia betalt?

Vi på Maia baserar alla våra uppdrag på ett timarvode. Vi estimerar med andra ord uppdragets omfattning i timmar och fakturerar sedan för tiden som har gått åt.

Arbetar ni internationellt?

Ja, vi har möjlighet att arbeta med globala projekt. Vi skapar själva innehåll på svenska och engelska – och får stöd av vassa underleverantörer för andra språk.

Hur rapporterar ni resultat?

Vi rapporterar resultat i samband med ett månadsmöte eller månadsmail – vad kunden föredrar. Här delar vi insikter kring de förändringar som skett i annonskontot och de nyckeltal vi gemensamt bestämt ska följas upp, samt actions framåt.

Vill du arbeta med oss?

Få ett prisförslag