SEO

Sökmotoroptimering

SEO

Sökmotor

optimering

Ranka i toppen av Google

Över 60% av Sveriges befolkning använder Google dagligen. Vi söker efter svar på frågor,  lösningar på problem och produkter/tjänster att köpa. Frågan är, syns ditt företag i sökresultatet, eller hittar nya kunder till era konkurrenter istället? 

Med hjälp av SEO (sökmotoroptimering) kan ni förbättra förutsättningarna för att synas i sökresultatet på relevanta sökord för just er verksamhet. Våra SEO-experter tar gärna en titt på er webbplats för att utvärdera era optimeringsmöjligheter, och potential som det är hög tid att realisera.  Det kan handla om optimering av ert befintliga innehåll, skapa nytt innehåll, länkbygge, teknisk SEO – ja möjligheterna är många!

Få offert

Varför arbeta med oss?

 • Ingen bindningstid
 • Certifierade specialister
 • Datadrivet arbetssätt
 • Vi är proaktiva
 • Nöjda kunder

Vår process?

 • Nulägesanalys
 • Sökordsanalys
 • Strategisk prioritering
 • Löpande optimering
 • Analys & Rapportering

Vårt löfte

 • Personlig service
 • Transparens
 • Utbildar dig som kravställare
 • Fokus på resultat

Ett urval av varumärken vi hjälpt med SEO

Ett urval av varumärken vi hjälpt med SEO

Flexibilitet

Varken bindningstid eller inlåsningseffekt.

Det vi skapar äger ni. Dashboards och rankingverktyg skapas upp med er som ägare. Ni delar access med oss, inte tvärtom. Det innebär att du när som helst kan byta leverantör men behålla all data.

Därtill har Maia ingen bindningstid, vi har endast en uppsägningstid på 30 dagar. Behöver du avsluta engagemanget med SEO ska det gå smärtfritt. I en digital värld behöver du som beställare kunna skifta fokus snabbt, det vill vi främja.

Expertis

Vi utbildar framtidens
SEO-experter.

Maia utbildar på några av Sveriges främsta skolor för digital marknadsföring. Vi älskar att dela kunskap och att föreläsa kräver att vi ligger i absoluta framkant samtidigt som vi behöver vara extremt pedagogiska. Något som översätts direkt tillbaka in i våra kunduppdrag.

Medieinstitutet
Berghs School of Communication logo
Automation

Allting värt att repetera, är värt att automatisera.

När vi arbetar med SEO för våra kunder har våra specialister ett visst antal timmar dedikerat till varje kund. Då är det viktigt att vi är effektiva.

Därför automatiserar vi delar av arbetet för att fler timmar ska gå till faktiskt optimering och analys. Det som driver tillväxt.

Helhetsgrepp

Vi har en holistiskt syn på arbetet med SEO.

SEO är mycket mer än väl valda sökord och optimerade texter. När vi arbetar med SEO lyfter vi blicken och ser hur våra insatser kan främja andra delar i verksamheten. Hur innehåll till bloggen gynnar arbetet med nyhetsbrev. Hur best practice för länkbygge även återfinns i arbetet med PR. Hur insatser inom teknisk SEO gynnar användarupplevelsen på hela webbplatsen.

FAQ

Vanliga frågor

Hur fungerar SEO?

SEO (sökmotoroptimering) syftar till att optimera webbplatsen för att prestera i det organiska sökresultatet i sökmotorer. På sin webbplats kan man bl.a. optimera och producera innehåll som riktar sig mot specifika sökord samt optimera webbplatsens tekniska förutsättningar. Det finns även faktorer utanför webbplatsen som påverkar hur man presterar inom SEO t.ex. inlänkar. Arbetet med att anskaffa externa länkar från andra domäner heter länkbygge. Genom att aktivt jobba med både innehåll, teknisk SEO och länkbygge kan man skapa framgångsrika strategier och långsiktiga resultat.

Vad kostar SEO?

Kostnad varierar om du t.ex. vill ha hjälp med att ta fram en strategi eller få löpande operativ hjälp med att skriva SEO copy. Välkommen att höra av dig för att få en offert!

Hur tar Maia betalt?

Vi på Maia baserar alla våra uppdrag på ett timarvode. Vi estimerar med andra ord uppdragets omfattning i timmar och fakturerar sedan för tiden som har gått åt.

Kan ni garantera resultat?

Nej, vi garanterar inte resultat och om en byrå ni pratar med skulle göra det så bör ni se det som en röd flagga! Våra SEO-specialister har lång erfarenhet och kan estimera förväntat resultat, men aldrig ge garantier. Anledningen är att sökresultatet just är organiskt. Det är det bästa, mest relevanta och mest värdefulla innehållet som presterar, men exakt hur Google värderar det kan man aldrig till 100% förutspå. Likaså vet vi inte om era konkurrenter i samma stund som ni filar på en SEO-strategi, vilket förändrar förutsättningarna framåt också.

Arbetar ni internationellt?

Ja, vi arbetar med globala SEO projekt. Vi utför sökordsanalyser och skapar innehåll på svenska och engelska – och får stöd av vassa underleverantörer för andra språk.

Hur rapporterar ni resultat?

Vi rapporterar resultat i samband med ett månadsmöte eller månadsmail – vad kunden föredrar. Här delar vi insikter kring de förändringar som skett i ranking och de KPIer vi gemensamt bestämt ska följas upp, samt actions framåt.

För att följa upp förändringar i ranking använder vi oss av kundens egna verktyg för att tracka ranking. Om ett kund inte har det hjälper vi gärna till att sätta upp det i deras namn. Kunden äger alltid all data, vi är starkt emot inlåsningseffekter.

Vill du arbeta med oss?

Få ett prisförslag